Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Menu

Våra öppettider:  må - to 08.00 - 19.45, fr - sö 08.00 - 17.45

Banan: öppen  Startförbud:   

 

Lokala regler

Lokala regler

Godkända 2007-06-18

SGDF / Regelkommittén

På Hässelby GK gäller Svenska Golfförbundets Generella Lokala Regler (se separat anslag) samt nedanstående Lokala Regler. Under vissa perioder kan det förekomma att Tillfälliga Lokala Regler gäller vid spel på banan, och dessa anslås då separat under de perioder de är i kraft.

Out of bounds
Den belagda vägen på hål 2:s vänstra sida anger out-of-bounds. En boll som ligger på eller bortom vägen är out-of-bounds.

Gemensam intern out of bounds
Den belagda vägen, vänster om hål 3, vänster om hål 4, höger om hål 6, är en gemensam intern out of bounds. En boll som ligger på eller passerar vägen och är i vila på andra sidan är out-of-bounds, även om den ligger på en annan del av banan.

Omarkerade diken
Samtliga omarkerade diken är sidovattenhinder.

Jordfasta stenar och berg i dagen
Jordfasta stenar och berg i dagen på den finklippta delen av spelfältet – se Regel 25-2 andra stycket – är mark under arbete . Regel 25-1 är tillämplig.

Myrstackar
Myrstackar är mark under arbete, MUA. Regel 25-1b är tillämplig

Skador i bunker
Skador i bunker, förorsakade av kraftigt regn eller av bevattningsanläggningen, är mark under arbete. Regel 25-1b (ii) är tillämplig.

Droppruta på hål 9
På hål 9 finns en droppruta till vänster om green där droppning får ske, som alternativ till lättnad enligt Regel 24-2b för störande inverkan av nätet bakom green. Dropprutan är markerad med vita plattor.

Anmärkning: Bollen skall vid droppning ta mark i dropprutan. Bollen är i spel, om den stannar inom två klubblängder från den plats där den träffade marken, även om den rullar ur dropprutan eller närmare hålet. I övrigt är Regel 20-2c tillämplig.

Plikt för brott mot lokala regeln:
Matchspel – Förlust av hålet; Slagspel – Två slag

Skydd av unga träd
Om unga träd eller buskar, identifierade med stödpinne, påverkar en spelarens stans eller området för hans avsedda sving, skall bollen lyftas utan plikt och droppas i enlighet med Regel 24-2b (oflyttbart hindrande föremål). Om bollen ligger i ett vattenhinder, skall spelaren lyfta och droppa bollen i enlighet med Regel 24-2b(i), med undantag för att bollpunkten måste vara i vattenhindret och bollen måste droppas i vattenhindret. Spelaren får också förfara enligt Regel 26 . Bollen får rengöras när den lyfts enligt denna lokala regel.

Undantag: En spelare får inte erhålla lättnad under denna lokala regel om (a) det är uppenbart orimligt för honom att utföra ett slag på grund av inverkan av något annat än trädet, eller (b) inverkan av trädet bara skulle uppstå genom användande av en onödigt onormal stans, sving eller spelriktning.

Plikt för brott mot lokala regeln:
Matchspel – Förlust av hålet; Slagspel – Två slag