Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Menu

Våra öppettider:  stängt för säsongen

Banan: stängd  Startförbud: 

 

Hjärtstartare

Hjärtstartare på golfklubben

På klubben finns en hjärtstartare som hänger i receptionen. En del av personalen har fått utbildning i handhavandet, men hjärtstartaren är självinstruerande med talade anvisningar på svenska, så meningen är att vem som helst ska kunna använda den när situationen så kräver. Den säger till om man gör fel och det är ingen risk att någon skadas på grund av användningen. 

Slå larm, ring 112 samt larma receptionen (08-739 38 89) och påkalla uppmärksamhet från folk i närheten. Om klubbhuset är nära skicka om möjligt någon att hämta hjärtstartaren. Påbörja hjärt-lungräddning bestående av bröstkompressioner samt konstgjord andning. Försök återstarta hjärtats verksamhet genom att ge det en elektrisk chock med en hjärtstartare. Avancerad hjärt-lungräddning påbörjas av tränad sjukvårdspersonal som sedan transporterar personen till sjukhus för fortsatt behandling.

Läs mer på http://www.hjart-lungfonden.se/raddahjartat/