Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Menu

Våra öppettider:  receptionen 09.00 -15.00

Banan: sommargreener  Startförbud: 

 

Årest miljöbana

Årets miljöbana

Hässelby GK:s representanter tar emot det prestigefyllda Natur & Miljöpriset för 2009 av ordföranden i SGA Lennart Jönsson till höger och Ingvar Fjellman till vänster, miljöansvarig i SGA. Från Häselby GK tvåa från vänster Fredrik Linse Head Greenkeeper och föreningens ordförande Håkan Sundmark två från höger. 

Hässelby GK utsågs och tilldelades SGAs Natur & Miljöpris 2009 vid SGFs förbundsmöte i slutet på april 2010.

UTTAGNINGSGRUPPENS MOTIVERING
Placeringen i en känslig miljö i ett av Sveriges storstadsområden har ställt stora krav på mottagaren av SGA:s Natur & Miljöpris 2009.

Den prisade anläggningen driver ett långsiktigt miljöarbete i nära samverkan med myndigheter, organisationer och medlemmar. Bland miljömålen finns att minska växthuseffekterna genom att styra energi- och vattenförbrukning.

Hässelby Golf har sedan nästan ett år tillbaka ett eget vindkraftverk som håller igång ett avancerat damm- och våtmarkssystem. Man är klimatneutrala. För att kompensera för sin och medlemmarnas miljöpåverkan köper Hässelby Golf utsläppsrätter.

Hässelby Golf arbetar med Stockholms stads miljöledningssystem som syftar till att stödja små företag i ett systematiskt miljöarbete. Man fick stadens miljödiplom första gången i februari 2006. SGF:s miljödiplom fick man 2007.

Hässelby Golfs insatser gör klubben till en synnerligen lämplig mottagare av SGA:s Natur & Miljöpris 2009!