Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Menu

Våra öppettider: Må - Fr  08.00 - 19.45, Lö 08.00 - 18.45, Sö 08.00 - 19.45

Banan: öppen  Startförbud:  

 

Damer

Hässelby golfdamer

Monika Schröder och Anneli Backlund heter vi som ska representera damkommittén i år.

Vi spelar golf för att det är kul och välkomnar därför alla som vill vara med och dela den glädjen. Detta gäller alltså oavsett ålder och handikapp, alla är välkomna!

Vi återkommer med datum när du kan boka in dig i "dambollar" mellan kl. 18.00 - 18.20. Säg till i receptionen eller ring 08-739 38 89 senast kl.15.00 samma dag om du vill vara med.

I damkommittén jobbar vi för att både medlemmar och gästande spelare ska trivas hos oss, så väl ute på banan som på rangen och inne i klubbhuset och vi värnar förstås lite extra för de  kvinnliga.

Tillsammans kan vi göra golfsäsongen 2017 ännu bättre!  

Hör gärna av dig på mail, damerna@hasselbygolf.se 
 

Verksamhetsplan 2017

1. Uppstartsmöte i klubbhuset preliminärt måndag den 24/4 2017 kl 18.00. Information, önskemål och förväntningar. Förfrågan om intresserade damer till fadder verksamheten.

2. Damgolfen börjar preliminärt måndag 8/5 kl 18.00 och pågår därefter varje måndag t.o.m mitten september, med undantag för juli då verksamheten kommer att vara obemannad.    

Vi kommer att fortsätta dela in bollarna i nivåer:     

- En eller två bollar med inriktning på olika tävlingsformer för att fånga upp de mer spelvana damerna och förberedelse av damerna för att delta i olika tävlingar.

- En måndagsboll utan tävlingsmoment för den som bara vill få en chans att spela i trevligt sällskap. Målet är att alltid inkludera en dam med officiellt handicap i denna boll som markör åt de damer som lyckas sänka sitt handicap under golfrundan.

Grundläggande ordningsfrågor/golfvett/regler kommer att diskuteras och stegvis introduceras för nybörjare och lite mer avancerade frågor/regler för de damer som vill satsa på tävling. Golfregler kommer att som tidigare presenteras på damernas Facebook sida Hässelbygolfdamer, via mailutskick och på klubbens anslagstavla.

En del enklare tävlingar kommer att läggas in under säsongen liksom förra året. Exempelvis längsta drive, närmast hål och putt-tävling. Förutom det kommer vi att fortsätta med andra spelformer, till exempel greensome , scramble och foresome. Målet är att sporra fler damer att utveckla sitt goflspel och att delta i Hässelby KM.

3. Damkommitten fångar upp damernas träningsinresse under säsongen och förmedlar klubbens träningserbjudanden för damerna på vår Facebook sida, via mailutskick och via personliga kontakter på måndagsgolfen.

4. En avslutningsresa i augusti kan arrangeras vid intresse.

5.  Avslutning och fika på sista måndagsgolfen i mitten på september.

6. Förutom detta skall det finnas utrymme och möjlighet för spontana aktiviteter efter önskemål under säsongen. 

7. Hässelby golfdamers Facebook sida har blivit en trevlig samlingspunkt för damerna och kommer fortsatt att vara en viktig källa till information och golfutbyte, men mail utskick kommer fortfarande att ske parallellt för utskick till alla damer.