Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Menu

Våra öppettider: stängt för i år och öppnar åter 1 mars 2018

Banan: vintergreener  Startförbud:  lördagar kl. 08.00-12.00

 

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse damkommittén Hässelby GK Verksamhetsåret 2016

Verksamhetens mål:

Vi spelar golf för att det är kul och välkomnar därför alla som vill vara med och dela den glädjen. Detta gäller alltså oavsett ålder och handikapp, alla är välkomna!

I damkommittén jobbar vi för att både medlemmar och gästande spelare ska trivas hos oss, så väl ute på banan som på rangen och inne i klubbhuset och vi värnar förstås lite extra för de  kvinnliga.

Verksamhet under golfåret 2016:

 • 25/4 Damernas uppstartsmöte med våra medlemmar. Ca 20 personer deltog under kvällen. Medlemmarna i årets damkommitté (Anneli Backlund, Camilla Skog Sandelin, Monika Schröder) presenterade sig, berättade om planerna för året och tog emot önskemål från medlemmarna.   

  Årets nyhet var introduktionen av en “tävlings”-boll på måndagsgolfen vigd för lite olika enklare tävlingsformer, vilket mottogs med intresse. Minst en boll som tidigare för de som vill spela golf tillsammans utan tävlingsmoment.                
   

  Presenterade också vår plan på en golfhelg sista helgen i augusti för intresserade damer. Många damer anmälde sig preliminärt redan direkt efter mötet.                    

  Lista för damerna att dela med sig av telefonnummer och mail adress skickades runt, sammanställdes och skickades ut efter mötet för att underlätta kontakt mellan medlemmarna. Facebook gruppen Hässelbygolfdamer presenterades som ett komplement till mail utskick.
   
 • Måndagsgolfen med tider reserverade för våra damer startade den 25/4 i soligt väder och fortsatte t.om 12 september. Med uppehåll/obemannat under juli månad. Härligt väder, glada golfdamer i mellan 2-4 bollar per måndag. Flera av damerna sänkte sitt handicap under måndagsrundorna. 
   
 • Tävlingsbollen var ett uppskattat inslag och många måndagar hade vi två tävlingsbollar. Tävlingsmomenten var poängbogey, putt-tävling, scramble, foresome och greensome. Ibland deltog damerna i alla bollar i putt-tävling och poängbogey.
   
 • Varje måndag presenterades en golf regelfråga inför ronderna, den diskuterades under ronderna och svaret presenterades på klubbens anslagstavla, via mailutskick och på Facebookgruppen Hässelbgolfdamer. Enligt feedback har det varit ett uppskattat och välbehövligt inslag för att utveckla golfandet.
   
 • Måndagsgolfen avslutades 12/9 med gemensam fika i härligt väder och trevlig stämning.
   
 • En goflhelg med övernattning, spel i två dagar, tävling och trevlig samvaro på Enköpings GK arrangerades och genomfördes med 11 av våra golfdamer den 27-28 augusti..
   
 • Facebook gruppen Hässelbygolfdamer är uppskattad av många damer både medlemmar och tidigare medlemmar. Gruppen har ökat från 32 medlemmar till 47 medlemmar under året. Damkommitténs maillista har upprätthållits parallellt med Facebookgruppen för information bl.a från regelfrågorna, måndagsgolfen; vinnare och härliga bilder från måndagsgolfen, från golfhelgen i Enköping såväl som info från Hässelby GK mm. 
   
 • Under säsongen inledde Hässelby GK samarbete med nya tränare som presenterade sin verksamhet under trevliga former i början av september. Flera damer deltog i de olika träningstillfällena - Svingträning, Närspelsträning och speciellt för damerna Cirkelträning - träning av alla delar i golfen har varit uppskattat.
   
 • Glädjande är att ett flertal av klubbens damer och damer från måndagsgolfen har deltagit i de tävlingar som klubben har anordnat under säsongen. Det blev också så småningom en damklass (4 damer) i Hässelby KM i augusti. 
 • Några av klubbens damer har i år också ställt upp som fadder i klubbens fadderverksamhet för nya golfare..

Med andra ord ett väldigt trevligt och innehållsrikt golf år för våra damer.

Damkommitten