Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Menu

Våra öppettider:  stängt för säsongen

Banan: stängd  Startförbud: 

 

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse damkommittén Hässelby GK Verksamhetsåret 2019

 

Verksamhetens mål:

Vi spelar golf för att det är kul och välkomnar därför alla som vill vara med och dela den glädjen. Detta gäller alltså oavsett ålder och handikapp, alla är välkomna!

I damkommittén jobbar vi för att både medlemmar och gästande spelare ska trivas hos oss, så väl ute på banan som på rangen och inne i klubbhuset och vi värnar förstås lite extra för de kvinnliga.

Verksamhet under golfåret 2019:

 • 15/4  Damernas uppstartsmöte med våra medlemmar. Ca 20 personer deltog under kvällen. Medlemmarna i årets damkommitté (Elisabet Ahlberg och Monika Schröder)  presenterade sig, berättade om planerna för året och tog emot önskemål från medlemmarna.
    
 • Presenterade också plan/datum för en favorit från förra året; spel på andra banor, Bro-Bålsta 9 håls banan, Vallentuna 18 håls banan (vilken vi tyvärr tvingades ställa in) och Troxhammar 12 håls banan.
   
 • Facebook gruppen Hässelbygolfdamer presenterades som ett komplement till mail utskick. Det har varit roligt att se att Facebook sidan även under den här säsongen också har fungerat som en länk för damerna att hitta golfsällskap för en runda på Hässelby GK.
   
 • Ett uppskattat inslag på årets uppstartsmöte var en modevisning av årets nya klädkollektion.  Tack Petra Jönsson för att du ordnade det och tack Elisabet Ahlberg och Liv Silnes för att ni mannekängade tillsammans med Monika Schröder.
   
 • Måndagsgolfen med tider reserverade för våra damer startade den 6/5 i soligt men kyligt väder och fortsatte t.om mitten av september. Med uppehåll/obemannat under juli månad. Vilken golfsäsong vi har haft i år igen, mycket sol och värme och med glada golfdamer/tjejer vid 13 måndagar och i snitt 12 damer/måndag, med lite högre antal deltagande efter sommaruppehållet.
   
 • I år hade vi ingen särskild tävlingsboll utan vi hade olika tävlingsmoment för alla damer de olika måndagarna.  Tävlingsmomenten var för den som ville vara med var; putt-tävling, poängbogey, Greensome (för att förbereda oss inför spelformen under kommande helgs tävling) och säsongens nettoslag-tävling. Variationen av tävlingsformerna och vanlig golf utan tävling uppskattades. Resultatet av nettoslag-tävlingen presenteras på Hässelby gk webben, Damerna/Måndagsgolf.
   
 • I år blev det inte en specifik regelfråga för varje måndag då det var nya golfregler i år. Vi diskuterade de nya relgerna och tog reda på svaren på våra regelfrågor och presenterade dem på Facebookgruppen Hässelbygolfdamer. Enligt feedback har det varit ett uppskattat och välbehövligt inslag för att utveckla golfandet och önskemål på avslutningsfika tillfället var att vi skulle satsa mer på regelfrågor under nästa säsong.
   
 • I år fortsatte vi med det uppskattade inslaget med onsdagsgolf för nya golfdamer på väg till officiellt handicap. Tack vare att vi fick hjälp av fler faddrar i år (Marie-Louise Levisson, Gisela Olsson, Inger Larsson, Ann-Cristin Örth, Karen Kruger, Karin Bennbom, Ann Maront och Monika Schröder) utökade vi till att köra onsdagsgolfen under alla onsdagar i maj, juni, 1 onsdag i juli, alla onsdagar i augusti och 2 onsdagar i september. Det var roligt att se hur uppskattat inslag onsdagsgolfen/faddergolfen har varit för våra nya golfdamer
  .
 • Två lördagar en i maj och en i augusti möttes vi på Bro-Bålsta 9 hålsbana och Troxhammars GK 12 hålsbana för att spela tillsammans. Vi var totalt 20 st som var med på Bro-Bålsta och Troxhammar. Önskemål inför nästa säsong framkom om att spela på fler banor tillsammans.
   
 • Glädjande är att ett flertal av klubbens damer och damer från måndagsgolfen har deltagit i de tävlingar som klubben har anordnat under säsongen. Men vi är fortfarande väldigt få damer som deltar i klubbens tävlingar. Vi hoppas som vanligt på att ändra det till nästa år.
   
 • I år anordnade Lotta Hager en väldigt uppskattad heldag för oss damer, med träning, info från Ping om customfitting, lunch, 9 håls lagstävling, en härlig spa eftermiddag och god middag i trevligt gäng på Welcome hotell.
   
 • Damgolfen avslutades 16/9 med fika i klubbhuset och med väldigt trevlig stämning. Vi delade ut diplom för bäst resultat i Nettoslags-tävlingen och uppmärksammade de som varit mest aktiva damer under säsongen. Tack för all den feedback och tips och önskemål som framkom under kvällen
  .
 • Facebook gruppen Hässelbygolfdamer (sluten grupp) är uppskattad av många damer, både medlemmar och tidigare medlemmar och består idag av 94 medlemmar. Damkommitténs maillista har upprätthållits parallellt med Facebookgruppen för information.
   
 • Tack alla återigen för ett väldigt trevligt och innehållsrikt golfår.

Damkommittén