Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Menu

Våra öppettider:  15-17/2 kl. 10-14, Säsongsöppning 1 mars

Banan: stängd  Startförbud:   

 

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse damkommittén Hässelby GK Verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse damkommittén Hässelby GK Verksamhetsåret 2017

Verksamhetens mål:

Vi spelar golf för att det är kul och välkomnar därför alla som vill vara med och dela den glädjen. Detta gäller alltså oavsett ålder och handikapp, alla är välkomna!

I damkommittén jobbar vi för att både medlemmar och gästande spelare ska trivas hos oss, så väl ute på banan som på rangen och inne i klubbhuset och vi värnar förstås lite extra för de kvinnliga.

Verksamhet under golfåret 2017:

 • 24/4 Damernas uppstartsmöte med våra medlemmar. Ca 20 personer deltog under kvällen. Medlemmarna i årets damkommitté (Anneli Backlund, Sofia Axehult, Monika Schröder) presenterade sig, berättade om planerna för året och tog emot önskemål från medlemmarna.   
   
 • Presenterade också vår plan på en golfhelg sista helgen i augusti för intresserade damer. Många damer anmälde sig preliminärt redan direkt efter mötet så golfhelgen blev fullbokad på plats.            

Lista för damerna att dela med sig av telefonnummer och mail adress skickades runt, sammanställdes och skickades ut efter mötet för att underlätta kontakt mellan medlemmarna. Facebook gruppen Hässelbygolfdamer presenterades som ett komplement till mail utskick.
 

 • Måndagsgolfen med tider reserverade för våra damer startade den 8/5 i soligt men kyligt väder och fortsatte t.om början av september. Med uppehåll/obemannat under juli månad. Lite regnigare och kyligare väder i början av säsongen än förra året men med glada golfdamer i mellan 2-4 bollar per måndag.
   
 • Även i år var en “tävlings”-boll på måndagsgolfen vigd för lite olika enklare tävlingsformer. Minst en boll som tidigare för de som vill spela golf tillsammans utan tävlingsmoment.  Tävlingsmomenten var poängbogey, putt-tävling, scramble, foresome och greensome. Ibland deltog damerna i alla bollar i putt-tävling och poängbogey. 
   
 • Varje måndag presenterades som tidigare år en golf regelfråga inför ronderna, den diskuterades under ronderna och svaret presenterades på klubbens anslagstavla, och på Facebookgruppen Hässelbygolfdamer. Enligt feedback har det varit ett uppskattat och välbehövligt inslag för att utveckla golfandet.
   
 • Under juli månad fortsatte vi under två måndagar med måndagsgolfen för de som var kvar på hemmaplan.
   
 • Nytt för 2017 var två onsdagar under juli med dambollar för damer som under våren gått grönkort kursen- Några damer som inte spelat på ett tag gjorde oss också sällskap. Onsdagsgolfen/faddergolf var ett uppskattat nytillskott.
   
 • Måndagsgolfen avslutades 18/9 med gemensam fika i lite kyligt väder och med väldigt trevlig stämning.
   
 • En goflhelg med övernattning, spel i två dagar, tävling och trevlig samvaro på Enköpings GK  genomfördes med våra golfdamer den 26-27 augusti.
   
 • Facebook gruppen Hässelbygolfdamer (sluten grupp) är uppskattad av många damer, både medlemmar och tidigare medlemmar. Gruppen har ökat från 47 medlemmar till 64 medlemmar under året. Damkommitténs maillista har upprätthållits parallellt med Facebookgruppen för information. 
   
 • I början av juni arrangerades en träningsdag för damer med Svante Adelin och Ingela Tissén. Det var väldigt uppskattat av damerna som deltog och vi fick värdefulla tips på träningsövningar.
   
 • Glädjande är att ett flertal av klubbens damer och damer från måndagsgolfen har deltagit i de tävlingar som klubben har anordnat under säsongen. I år var vi också 10 damer som deltog i Hässelby KM i augusti. Glädjande att deltagarantalet ökat med ca 50% jämfört med 2016.

Tack alla för återigen ett väldigt trevligt och innehållsrikt golfår.

Damkommittén