Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Menu

Våra öppettider:  må - sö 09.00 - 15.45

Banan: öppen 09.00 - 16.00  Startförbud: 

 

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse damkommittén Hässelby GK Verksamhetsåret 2018

Verksamhetsberättelse damkommittén Hässelby GK Verksamhetsåret 2018

Verksamhetens mål:

Vi spelar golf för att det är kul och välkomnar därför alla som vill vara med och dela den glädjen. Detta gäller alltså oavsett ålder och handikapp, alla är välkomna!

I damkommittén jobbar vi för att både medlemmar och gästande spelare ska trivas hos oss, så väl ute på banan som på rangen och inne i klubbhuset och vi värnar förstås lite extra för de kvinnliga.

Verksamhet under golfåret 2018:

 • 23/4 Damernas uppstartsmöte med våra medlemmar. Ca 25 personer deltog under kvällen. Medlemmarna i årets damkommitté (Elisabet Ahlberg och Monika Schröder) och Tävlingskommittén (Lena Johansson) presenterade sig, berättade om planerna för året och tog emot önskemål från medlemmarna.   
   
 • Presenterade också vår plan på en golfhelg sista helgen i augusti för intresserade damer. Många damer anmälde sig preliminärt redan direkt efter mötet så golfhelgen blev fullbokad på plats.
   
 • Facebook gruppen Hässelbygolfdamer presenterades som ett komplement till mail utskick. Det har varit roligt att se att Facebook sidan under säsongen också har fungerat som en länk för damerna att hitta golfsällskap för en runda på Hässelby GK.
   
 • Ett uppskattat inslag på årets uppstartsmöte var en modevisning av årets nya klädkollektion.  Tack Petra Jönsson för att du ordnade det och tack Elisabet Ahlberg och Liv Silnes för att ni mannekängade tillsammans med Monika Schröder.
   
 • Måndagsgolfen med tider reserverade för våra damer startade den 7/5 i soligt men kyligt väder och fortsatte t.om mitten av september. Med uppehåll/obemannat under juli månad. Vilken golfsäsong vi har haft i år, mycket sol och värme och med glada golfdamer vid 13 måndagar och i snitt 12 damer/måndag.
   
 • I år hade vi ingen särskild tävlingsboll utan vi hade olika tävlingsmoment för alla damer de olika måndagarna.  Tävlingsmomenten var poängbogey, putt-tävling, slaggolf och en minivariant av Hässelbys Ryder Cup tävling, 9 hål – med 3 hål bäst boll, 3 hål foresome och 3 hål greensome. Variationen av tävlingsformerna och vanlig golf utan tävling uppskattades.
   
 • Varje måndag presenterades som tidigare år en golf regelfråga inför ronderna, den diskuterades under ronderna och svaret presenterades vid samlingen efter golfrundan, och på Facebookgruppen Hässelbygolfdamer. Enligt feedback har det varit ett uppskattat och välbehövligt inslag för att utveckla golfandet.
   
 • I år fortsatte Marie-Louise Levisson och Monika Schröder med det uppskattade inslaget med onsdagsgolf för nya golfdamer på väg till officiellt handicap. Vi utökade till 5 onsdagar totalt under säsongen. Det var också roligt att se så många av våra nya damer med på måndagsgolfen.
   
 • Två lördagar i augusti möttes vi på Troxhammars GK. 8+9 var vi som spelade på 12 hålsbanan. En dags spel på annan bana uppskattades och kommer att bokas in nästa år också.
   
 • Glädjande är att ett flertal av klubbens damer och damer från måndagsgolfen har deltagit i de tävlingar som klubben har anordnat under säsongen. Men vi är fortfarande väldigt få damer som deltar i klubbens tävlingar. Vi hoppas ändra det under 2019.
   
 • Damgolfen avslutades 17/9 med fika i klubbhuset och med väldigt trevlig stämning. Tack för all den feedback och tips och önskemål som framkom under kvällen.
   
 • Facebook gruppen Hässelbygolfdamer (sluten grupp) är uppskattad av många damer, både medlemmar och tidigare medlemmar och består idag av 83 medlemmar. Damkommitténs maillista har upprätthållits parallellt med Facebookgruppen för information.
   
 • Tack alla för återigen ett väldigt trevligt och innehållsrikt golfår.

Damkommittén