Den här webbplatsen använder cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjlig! Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies.
Menu

Våra öppettider:  stängt för säsongen

Banan: stängd  Startförbud: 

 

Verksamhetplan

Verksamhetsplan 2020

Vi spelar golf för att det är kul och välkomnar därför alla som vill vara med och dela den glädjen. Detta gäller alltså oavsett ålder och handikapp, alla är välkomna!

I damkommittén jobbar vi för att både medlemmar och gästande spelare ska trivas hos oss, så väl ute på banan som på rangen och inne i klubbhuset och vi värnar förstås lite extra för de kvinnliga och naturligtvis för våra nya golfdamer.

Tillsammans kan vi göra golfsäsongen 2020 ännu bättre!  

Hör gärna av dig på mail, damerna@hasselbygolf.se eller på Facebook Hässelbygolfdamer.

 

  1. Uppstartsmöte i klubbhuset  måndag den 20/4 2020 kl 18.00. Information, önskemål och förväntningar. Monika Schröder, Elisabet Ahlgren och Gisela Olsson kommer att hålla i Damgolfen i år, men vi behöver hjälp för att vi ska kunna erbjuda lite mer varierade aktiviteter och fortsätta med onsdagsgolfen en gång i veckan för nya damer. Förfrågan kommer att tas upp på uppstartsmötet och mail med förfrågan kommer att skickas ut och även läggas upp på vår Facebook sida, Hässelbygolf damer. 
     
  2. Damgolfen börjar måndag 4/5 (måndagsgolf) och 6/5 (onsdagsgolf/faddergolf) och pågår därefter varje vecka t.o.m mitten september, med undantag för juli då verksamheten kommer tar en paus med eventuell damgolf beroende på önskemål och vilka som är på plats och kan hjälpa till.   

    På måndagarna samlas damerna för att träffas, för att spela tillsammans och få nya golfvänner.  På onsdagsgolfen är vi damer med 36 i hcp eller lägre som går fadder till våra nya golfdamer som vill få golfvänner, komma igång med golfspelet och vägen mot 36 i hcp. Tanken är att de nya damerna sedan går vidare till att delta i måndagsgolfen när de känner sig redo.

         -  Anmälningsrutinen för damgolfen kommer att ändras i år och vi återkommer med mer detaljerad information i god tid innan. Vi kommer att fortsätta lotta deltagandet i de olika bollarna på måndagsgolfen för att vi ska få spela med olika damer och ha möjlighet att hitta nya framtida spelkamrater.

         -  Under spridda måndagar kommer vi som förra året att ha olika tävlingsmoment, lite kopplat till klubbens tävlingar helgen efter måndagsgolfen. Förra året uppskattades blandningen av tävlingar så vi fortsätter med bl.a putt-tävling, poängbogey, slaggolf, scramble, bäst boll och mini Ryder Cup och uppmuntrar damerna att prova spela från gul tee. Målet i år är återigen att få fler damer att våga vara med i Hässelby GKs tävlingar. KM är den enda tävlingen som har krav på handicap.

       - Vi kommer naturligtvis även se till att vi spelar måndagsgolf utan tävlingsmoment spritt under säsongen.

        - Det finns i år en hel del nya idéer som vi bl.a fått från damerna och från att ha tittat på vad andra klubbar gör och de kommer vi att presentera på uppstartsmötet i april.  

       - För att kunna genomföra aktiviteter och för att kunna ha lite priser till våra damtävlingar planerar vi att vid start av säsongen ta ut t.ex 100:- för hela säsongen, men närmare detaljer och belopp kommer vi att presentera på damernas uppstartsmöte.

      -   Vi planerar också för att ta ut en avgift för onsdagsgolfen med motsvarande belopp som klubben tar för arrangerade fadderrundor.

       -  Grundläggande ordningsfrågor/golfvett/ nya golfreglerna kommer att fortsättningsvis diskuteras, och vi fortsätter informera om basregler för nybörjare under onsdagsgolfen och lite mer avancerade frågor/regler under måndagsgolfen. Golfregler kommer att som tidigare presenteras på damernas Facebook sida Hässelbygolfdamer och via mailutskick.
 

3.  Som tidigare år kommer vi att boka in spel tillsammans på andra banor. Vi planerar i år att starta upp samarbete med andra klubbars damkommittéer för t.ex spel tillsammans på respektive bana.


4.  Förutom detta skall det finnas utrymme och möjlighet för spontana aktiviteter efter önskemål under säsongen, förslag har kommit om att gå och se någon golftävling tillsammans, kanske återigen en Damdag som den som klubben ordnade 2019, regelgenomgång och träning med Per mm. Förslag om golfspel eller aktiviteter kan med fördel läggas in på Hässelbygolfdamer’s Facebook sida eller skickas till damerna@hasselbygolf.se.   Vad vi tillsammans kommer fram till presenteras på Damernas uppstartsmöte 20/4.  
 

5. Avslutning och fika som vanligt på en måndag i mitten på september.
 

6. Hässelby golfdamers Facebook sida har blivit en trevlig samlingspunkt för damerna och kommer fortsatt att vara en viktig källa till information och golfutbyte, men mail utskick kommer fortfarande att ske parallellt för utskick till alla damer och till de damer som inte är med i Facebook.